Останки от гигантски летящ динозавър край Трън: Находките и работата на американския учен влязоха в новините

БНТ и телевизия “Bulgaria ON AIR” направиха репортажи за петата палеонтологична експедиция до находището на динозаври и друга къснокредна гръбначна фауна край град Трън, видя Zapadno.com.

В репортаж държавната телевизия разказва, че летящ динозавър е бил открит край Трън. “Птерозавърът бил толкова огромен, че крилата му са били около 8 метра. Наши учени за пореден път откриха останки от динозаври в този район. Оказва се, че около Трън има и останки от крокодили и гигантски летящи влечуги. Всичко това предизвика изумлението на американския учен Стийв Брусати, който е част от екипа на филмовата поредица “Джурасик парк””, съобщава Татяна Йорданова от БНТ в своя репортаж.

Само преди два дни от Националния природонаучен музей при Българската академия на науките съобщиха подробности за продължилата около седмица експедиция в Трънско. Прочетете още по темата в публикацията: Американски учен от “Джурасик парк” е впечатлен от динозавърското находище край Трън, което може да се нареди сред най-важните в Европа.

Пред частната телевизия “Bulgaria ON AIR” американският учен Стийв Брусати разказва, че страната ни има много данни за фосили. “Не става дума само за динозаври, има много други видове фосили. Те са по-стари от динозаврите. В България има и много фосили на бозайници след динозаврите, но новите открития край Трън – те са първите наистина значими данни за наличието на динозаври по тези земи, така че съм убеден, че предстои да открием още много други вкаменелости”, казва професор Бурсати пред Димитър Минчев от “Bulgaria ON AIR”.

Кадър: БНТ

Виж също...

Loading...