Равносметката след Копривщица: Таланти от община Брезник спечелиха 8 медали – 5 бронзови, 2 сребърни и един златен

8 са спечелените медали за община Брезник от XII национален събор на народното творчество в Копривщица, съобщи главният експерт по образование в Община Перник Иванка Василева.

На 6 август тази година 658 човека от област Перник се изявиха на открита сцена в местността „Войводенец“ в град Копривщица. От тях близо 70 бяха участниците от Брезнишко или по-конкретно от средно училище “Васил Левски”, народно читалище “Просвещение-1870”, народно читалище “Иво Войвода-1928″ в село Долна Секирна, народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица, народно читалище “Пробуда-1927” в село Кошарево и народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци.

“Програмата на област Перник в Копривщица беше богата и наситена с неповторима атмосфера и вярвам, че заредихме всички с вяра и оптимизъм от магията на българския фолклор. Отидохме в Копривщица с ритъм и послание… като един народ…с песни и с едно магическо хоро. По думите на журито и видно от протокола – олимпийски резултати 83 медала за област Перник. (15 златни, 24 сребърни и 44 бронзови)”, съобщи главният експерт по образование в Община Перник Иванка Василева. За община Брезник спечелените медали са 8, от които 5 са бронзови, 2 са сребърни и един е златен.

Кадър: Държавен архив-Перник

Виж също...

Loading...