След проверки пътните полицаи в област Перник се отчетоха: Установихме 5 346 нарушения за юли, най-много са тези на скоростните режими

24 неправоспособни водачи са установени при проверки по пътищата в област Перник през месец юли, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

В изпълнение на разпоредените мерки за противодействие на пътния травматизъм от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев в Областна дирекция на МВР-Перник е създадена организация за завишен контрол по пътищата в региона. Стриктни ще бъдат проверките за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи, в това число малолетни и непълнолетни, както и водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства. Ще се завиши контролът, за да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране.

5 346 са установените през месец юли нарушения при проверки на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР-Перник. Най-много са нарушенията на скоростните режими – 4 063. 2 844 са водачите, които са шофирали със скорост до 30 километра в час над максимално разрешената. С превишение между 31 и 40 километра в час са засечени 1 196 водачи. С камерите за контрол на скоростта са установени 23-ма, които са шофирали със скорост над 50 километра в час от максимално позволената.

При проверки в областта полицейските служители са установени 25 , които са седнали зад волана след употреба на алкохол и 12 водачи, които са управлявали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Временно са отнети шофьорските книжки на 14 водачи, които са управлявали с алкохол над 0,5 промила, на дванадесет – след употреба на наркотични вещества и на трима, които са отказали да бъдат тествани с техническо средство или по друг начин. 11 са водачите, останали без шофьорски книжки временно след като са били установени да управляват автомобили без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Временно от движение през юли са спрени 31 пътни превозни средства. Прекратена е регистрацията на 36  пътни превозни средства.

През месец юли в областта са установени 24 неправоспособни шофьори. По време на проверките без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ са били 11 водачи. 385 са наложените глоби за неправилно спиране и паркиране, 274 са установените нарушения за неспазване на предимство, знаци и сигнали. 161 водачи и пътници са били без поставени обезопасителни колани или  каски. 99 са управлявали технически неизправен автомобил, 243 са били с нередовни пътни документи, 41 са ползвали телефон по време на движение. 68 са установените нарушения на пешеходците.

59 са регистрираните пътнотранспортни произшествия през месец юли в област Перник. Единадесет от тях са тежки, загинали са двама, ранени са 13. Миналата година пътнотранспортните произшествия през юли са били с двадесет и четири по малко, ранените са били 6, двама са загубили живота си на пътя.

Виж също...

Loading...