Със заповед Регионална здравна инспекция-Перник отменя предписания за поставяне под задължителна изолация и…

Директорът на Регионална здравна инспекция-Перник отмени издадените към датата на влизане на заповедта на здравния министър предписания за поставяне под задължителна изолация и задължителна карантина, научи Zapadno.com.

Със заповед на министъра на здравеопазването от днес, 18 август, лицата, при които лабораторно е доказан COVID-19, ще подлежат на изолация за период от 7 дни, а не както досега – за 10 дни, а контактните лица ще подлежат на 5-дневна карантина (досега карантината беше с продължителност от 7 дни). Под карантина няма да бъдат поставяни хората, които в рамките на последните 90 дни, са преболедували COVID-19, както и тези, които в рамките на последните 3 месеца имат завършен ваксинационен курс или поставена бустерна ваксина.

На основание тази заповед директорът на Регионална здравна инспекция-Перник издаде заповед, с която издадените към датата на влизане на заповедта на здравния министър предписания за поставяне под задължителна изолация и задължителна карантина, чиито срок не е изтекъл след изтичане на срока по точка 1 и точка 4 от цитирания основен документ от Министерство на здравеопазването. Двете точки се касаят за намалените срокове за поставяне под карантина на заразените с COVID-19 и контактните лица.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...