Директорът на горското стопанство в Брезник: Има затруднения с доставянето на дърва за огрев, но смятам до края на месец октомври на всеки да са доставени

Всеки желаещ да се снабди с дърва за огрев от “Държавно горско стопанство-Брезник” за зимата ще ги получи преди да е паднал снега. Това обяви пред пернишкия телевизионен канал “Струма” директорът на държавното горско стопанство в Брезник инженер Петър Савев.

“На средата сме на изпълнението на дървата за местно население. Както в цялата страна, така и в нашето горско стопанство имаме проблеми със снабдяването, защото много от семействата се преориентираха на различни горива – газ, пелети и така нататък. Сега се връщат обратно към снабдяването с дърва, широколистни, твърди най-вече. Имаме леко затруднение за снабдяването, защото сигурно 100 % се е повишило търсенето от предишната година. Досега сме издължали около 2 хиляди кубика, остават ни още 2 хиляди кубика. На първо място снабдяваме близките села до нашите сечища, но ни остават например по-далечните и снабдяването на град Брезник. Смятам до края на месец октомври да сме издължали всички дърва”, каза инженер Петър Савев по телевизия “Кракра”.

Виж също...

Loading...