Разрушават покрива на бившия строителен техникум в град Трън, преди седмица Общината сключи договор с пернишката фирма “Вива-92” за ремонт

Стартира основен ремонт на сградата на бившия строителен техникум “Владо Тричков” в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Дейностите по ремонта на покрива са стартирали преди около седмица. На мястото около сградата са разположени техника и работници. С ленти е обезопасено пространството около зданието, където се хвърлят парчета от старата покривна конструкция.

За извършване на дейностите по ремонт на покрива Община Трън беше обявила обществена поръчка. Прогнозната стойност, която администрация обяви, е 234 166 лева и 66 стотинки без ДДС или 280 999 лева и 99 стотинки с ДДС. В рамките на половин месец са подадени оферти от 6 фирми. Избрана е една от фирмите или по-конкретно пернишката “Вива-92” ООД. Фирмата е предложила да извършви ремонта за 233 633 лева и 34 стотинки без ДДС или 280 360 лева и 1 стотинка с ДДС.

Ремонт по покрива на техникума бе извършен и през есента на 2018 година. Преди 4 години Община Трън бе обявила обществена поръчка за ремонта с прогнозна стойност 41 661 лева и 47 стотинки без включен ДДС или 49 993 лева и 76 стотинки с ДДС. Дейностите тогава предвиждаха: демонтаж на компрометирана дървена конструкция; възстановяване на тухлен надзид; направа на стоманобетонен пояс; поправка на дървена покривна конструкция; подмяна на ребра, подпори и други; подмяна на дъсчена обшивка покрив; воалит под керемиди; препокриване с керемиди; покриване била и ръбове с капаци; натоварване и извозване на строителни отпадъци. Прочетете още по темата в публикацията: Стартира ремонтът на бившия строителен техникум в град Трън, който се извършва от стабилна бригада.

Виж също...

Loading...