8 отбора от област Перник започват ново футболно начало в Лига Перник, която стартира с мач между “Черногорец” и “Буря” – СНИМКИ

Официално представяне на новата Лига Перник и Купа Перник се състоя на 21 август в малкия салон на народно читалище “Пробуда-1931” в брезнишкото село Ноевци. На представянето присъстваха представители на 8 футболни клуба от област Перник, сред които “Черногорец” (Ноевци), “Буря” (Кошарево) и “Балкан” (Банище), предаде репортер на Zapadno.com.

Футболистът Михаил Александров направи около 30-минутна презентация пред събралите се представители на футболни клубове и любители на футбола. Новата лига е неофициална и отборите няма да заплащат никаква такса за участие в нея. Предвидени са и финансови стимули за участващите отбори, като средствата се събират от спонсори на лигата. “Целим чрез набирането на спонсорите, които сме намерили и все още търсим за Лига Перник, да създадем едно удобство за вас, да играете футбол и да се радвате на играта”, каза в началото на представянето Михаил Александров.

8-те отбора ще се състезават за спечелването на два вида турнири – Лига Перник и Купа Перник. Програмата за участие в първенството ще бъде изпратена на всеки отбор. “Правилата на Лига Перник са много малко променени от тези, които са на Лига Монтана. Играе се в три части на сезона. Като базата на трите полусезона е домакин – гост, ще играете един домакински и един гост-мач с всеки отбор, след което ще се разделите на първа четворка и втора четворка. Там всичките ви точки ще се разделят на две, за да има малко по-голям интерес и заряд на мачовете. На първия полусезон всеки отбор ще изиграе 7 мача, на втория полусезон – още 7 мача и във финалната четворка се играят още 6 мача. Което създава едни 20 мача на годината без тези мачове в купата, които броим и са потенциални от три”, обясни Михаил Александров. През месец март се очаква да стартират мачовете за Купа Перник.

Наказанията са сведени до два жълти картона и червен картон в един мач. Ще се почива един мач, а когато директният червен картон е даден на футболист – той ще почива следващите два мача. Целта е да се намалят червените картони по време на играта. Съдиите, които ще свирят на мачовете, ще бъдат от София и с необходимия опит. Едно от изискванията за участие в турнира ще бъде попълване на декларации от страна на играчите, в които те ще заявят, че участват в тази лига и приемат всякакви правила за игра. Във финансирането на турнира от спонсорите влизат медицинските такси, съдийските такси, пътните такси на съдийте и наградния фонд. “Това, което трябва да се организира от отбора е охрана. Вече сме говорили с повечето отбори. Те, повечето си имат собствена охрана, която да пази на мачовете и няма нужда давате много пари за външна охрана, което са излишни разходи”, отбеляза Михаил Александров.

Финансовият стимул за Лига Перник е подреден така: за първо място – 1 000 лева, второ място – 800 лева, трето – 600 лева, четвърто – 500 лева, пето – 400 лева, шесто – 300 лева, седмо – 200 лева и осмо място – 100 лева. За Купа Перник финансовият стимул ще бъде за победител и финалист, като победителят ще спечели 600 лева, а финалистът – 400 лева.

Мачовете ще се играят събота и неделя, като стартовият час предстои да се уточни дали да бъде 17 или 18 часа. Първият кръг стартира на 10 и 11 септември. Чрез жребий по време на представянето бяха определени домакините и гостите между отборите в лигата.

След края на презентацията бяха зададени въпроси, които бяха свързани с организационно-техническата част на новото първенство за 8-те отбора от област Перник.

В новото първенство ще участват отборите на: “Черногорец” (Ноевци), “Буря” (Кошарево), “Партизан” (Ярджиловци), “Балкан” (Банище) “Солей” от пернишкия квартал “Калкас”, “Легия” (Рударци), “Ботев” (Батановци) и “Ветерани Перник”.

Разгледайте снимки от провелото се представяне на Лига Перник и Купа Перник в Ноевци:

Виж също...

Loading...