Местен бизнес: Брезничанка направи декорация с 500 балона за празник, изработва и други видове украси за всякакъв повод

Да твориш е безценно и определено в това границите липсват, тъй като въображението няма как да си постави такива. Тази максима важи за младия творец от град Брезник Сийка Георгиева, която от година изработва декорации по поръчка. В периодичната рубрика “Местен бизнес” информационният сайт Zapadno.com ще разкаже малко повече за амбициозното начинание на младата брезничанка.

Сийка Георгиева е добре позната на обществеността в Брезник, тъй като неведнъж се е включвала в благотворителни инициативи, помагала е с каквото може на всеки, който е имал нужда и е сред активните млади хора от града. През пролетта на тази година нейната фотография със заглавие “Свобода” бе част от изложба с творби, участвали във фотоконкурса “Пъстротата на ромския живот”. Преди няколко години пък Сийка спечели второ място в конкурса за есе на тема „Моя квартал – реалност и мечта”. Също през 2019 година спечели трето място и парична награда от националния конкурс за есе на тема “Моят принос/мечта за силна България в обединена Европа”. Това са малка част от постиженията на младото момиче от Брезник. В свободното от декориране време бродира или помага в магазинче.

От година Сийка Георгиева се занимава с изработване на декорации за различни поводи като например рождени дни, абитуриентски балове и други. “Декорирам от година. Главно с балони, почти всичко с балони иначе за различни поводи”, сподели младата брезничанка. На въпрос как се е “запалила” по това занимание, тя отговори: “Ами винаги ми е било интересно и самото приготвяна просто когато видя крайния резултат и ми доставя удоволствие”, каза Сийка Георгиева.

Клиентите и са с разнообразни предпочитания. Част от тях си заръчват точно какво искат да направи като декорация, а други пък се оставят в нейни ръце. В нейните декорации тя влага различни по вид балони, ленти, специални форми и други материали за по-цветен празник. Работата доставя удоволствие на Сийка Георгиева, а времето, за което изработва декорации варира между един час и 3 – 4 часа. Всичко зависи от спецификата на декорацията. Досега е правила декориране с 500 балона, което е личният и рекорд.

Интересни фотографии могат да се разгледат във Фейсбук страницата и – Siika’s decoration или в профила и в Инстаграм – s.g_decoration.

Снимка: Сийка Георгиева

Виж също...

Loading...