Единственият работещ личен лекар в Трън: Ако съм жива и здрава – оставам

В последно време трънчани все по-усилено коментират, че могат да останат без личен лекар. От няколко месеца жителите на общината, която е с население около 4 хиляди души, разчитат на един общопрактикуващ лекар. Дали и той ще се откаже от полагането на здравни грижи за местните? С този въпрос репортер на Zapadno.com посети кабинета на доктор Лиляна Тодорова, за да научи отговора.

Общопрактикуващият лекар доктор Тодорова отказа да даде интервю и бе лаконична: “Не искам да давам интервю. Ако съм жива и здрава – оставам”, каза джипито пред репортер на сайта. Тя поясни, че пациенти също и задавали този въпрос, тъй като чули, че ще се отказва от практиката си. Този въпрос и евентуален казус как ще пътуват до Брезник или Перник се превърна в кратка дискусия между възрастни и млади пациенти, чакащи своя ред в чакалнята, където бе и човекът на Zapadno.com.

Нейни пациенти я описват като трудолюбива и обичаща професията си. Вероятно затова, въпреки че е на 77 години, доктор Тодорова не оставя своите пациенти. Докторът се надява да се появи и друг колега, които да приема пациенти от пограничната община.

Допреди пролетта на тази година общопрактикуващите лекари в Трън бяха два, но впоследствие остана само доктор Тодорова, тъй като доктор Костова се отказа на практиката си като джипи.

Виж също...

Loading...