Пленер на Църногорския манастир: Художници творят произведения на изкуството под мотото “Песен Божествена в люлка от слънчеви лъчи”

Арт пленер се провежда на Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Пленерът стартира на 22 август и официално ще приключи на 28 август. Участие в него взимат 12 художници, които рисуват картини под мотото “Песен Божествена в люлка от слънчеви лъчи”. Куратор на пленера е Владимир Русев, а художниците, които участват в него са: Мариела Ивайлова, Силвия Михайлова, Василка Златанова, Дария Евтимова, Елена Темелкова, Снежана Велинова, Светлана Панайотова, Веска Чакърова, Людмил Методиев, Сашо Евтимов, Георги Кьосев и Борис Кацов.

Творческият форум се осъществява със съдействието на монахиня Павла от манастира и с любезното домакинство на игумена архимандрит Никанор. “Идеята е да променяме света чрез красота и вяра в Бога”, сподели председателят на народно читалище “Нови Хоризонти-2009” и арт мениджър на галерия “Vip Gallery” Светлана Панайотова.

Картините от пленера ще бъдат показани в средата на месец септември в галерията “При кмета” в Перник, след което се планира експозицията да се изложи и в други галерии.

Виж също...

Loading...