Засилва се контролът във връзка с периода на интензивно снабдяване с дърва за огрев и предстоящия отоплителен сезон

Агенцията по горите засилва проверките при снабдяване с дървесина. Закупените дърва за огрев трябва да са маркирани с контролна горска марка и да са придружени с превозен билет, съобщиха от Изпълнителна агенция по горите.

Изпълнителна агенция по горите засилва контрола във връзка с периода на интензивно снабдяване с дърва за огрев и предстоящия отоплителен сезон. Екипите на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции са непрекъснато на терен като се проверяват обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на превозваната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи дейност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява дървесина.

Целта на инспекциите е както установяване на нарушения, така също и осъществяване на превенция в периода на масово снабдяване с дърва за огрев.

Продължават и съвместните специализирани акции с органите на МВР за съхранение на незаконна дървесина по домовете.
Всички дърва за огрев, които потребителите купуват, трябва да са маркирани с контролна горска марка и да са придружени с превозен билет. В противен случай контролните органи могат да задържат дървесината.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...