Министър пристига за среща с областния управител на област Перник, на която ще се говори за Плана за възстановяване и устойчивост и възможности за бизнеса да кандидатства

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще се срещне областните управители на областите Перник и Благоевград във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост и възможностите за бизнеса да кандидатстват по него и по други европейски програми. Срещите са предвидени за 27 август (събота), съобщиха за Zapadno.com от Министерство на на иновациите и растежа.

Утре от 12:00 часа в зала “Струма” в Областна администрация-Перник министър Пулев и областният управител Людмил Веселинов ще дадат брифинг за  представяне на първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“. Тя е с общ бюджет в размер на 260 милиона лева.

Процедурата е насочена към микро, малки и средни компании в четири от икономическите сектори на страната – C (Преработваща промишленост), Е (Доставяне на води; Канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване), J (Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения) и M (Професионални дейности и научни изследвания). Срокът на кандидатстване е до 21 септември 2022 година.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...