Благотворително за Долна Секирна: Заможни хора събраха 6 хиляди лева за местния храм и нуждаещи се жители – ВИДЕО

Благотворително дело се случи по време на отбелязването на програмата за традиционния събор на брезнишкото село Долна Секирна. На местния празник заможни хора, свързани със селото събраха 6 000 лева, предаде репортер на Zapadno.com.

Заможни хора бяха събрани в малкия салон към местното народно читалище “Иво Войвода-1928”. Там организаторите на срещата запознаха присъстващите с целите за събиране на дарения. Две са целите, за които са предназначени събраните средства. Едната цел е да се подпомогне кампанията за събиране на дарения за ремонт на апартамента, който е на местния храм “Света Неделя” и с наема от него се поддържа светата обител. Прочетете още по темата в публикацията: Храмът в Долна Секирна се поддържа чрез наем от дарен апартамент, който е за основен ремонт, а дарения се събират в селото. Другата цел е с част от парите да се подпомогнат нуждаещи се от село Долна Секирна хора.

Инициатор на инициативата е Евлоги Бонев от селото, който е и местен дарител. “Моята идея беше да срещна по-заможните хора още отдавна и не можа да се осъществи. А сега имаме чудесен повод това да го направим. Съборът е едното. Имаше някакви опити да се обсеби апартамента, който е собственост на църквата. Аз казах: “Недейте, недейте. Ще съберем ние пари и ще направим ремонта”. Това е едната задача, която е спешна и трябва да я решим. Другото е да се набират средства, за да се подпомагат немощни хора, крайно бедни, възрастни и които са оставени на самотек. Ние самите, ако не си помогнем, държавата няма да ни помогне”, каза Евлоги Бонев. Той има амбицията тази инициатива да се превърне в постоянна такава и ежегодно на събора на селото да се събират дарения.

След края на срещата в читалището Евлоги Бонев отправи апел към жители и гости на селото да се включат към дарителската акция.

Вижте във видеото какво още каза Евлоги Бонев пред жители и гости на село Долна Секирна:

Виж също...

Loading...