Футболен клуб “Балкан” (Банище) отново се връща на големия терен, ще се работи и по подобряване на стадиона в селото

Футболен клуб “Балкан” (Банище) отново се връща в играта на традиционния футбол на голям терен, предаде репортер на Zapadno.com.

Отборът вече е част от новата Лига Перник и Купа Перник, в които се включиха още 7 футболни клуба от област Перник. Новият турнир е неофициален и цели да помогне на футболистите, които обичат футбола като игра, да продължат да я играят отборно. Прочетете още по темата в публикацията: 8 отбора от област Перник започват ново футболно начало в Лига Перник, която стартира с мач между “Черногорец” и “Буря” – СНИМКИ.

Преди няколко години “Балкан” (Банище) преустанови участието си във футболните първенства на Българския футболен съюз и продължи да играе в аматьорската мини футболна лига. Сега отборът отново се връща на големия терен, но в новата Лига Перник. Съставът на отбора е същият като досега, но се очаква да започнат игра и нови футболисти, които са свързани със село Банище. Предстои и работа по стадиона в селото, който ще се обособи за игра в новата лига. Играчите са нахъсани за участието на отбора в Лига Перник, поясни Емилиян Таков от “Балкан”.

Виж също...

Loading...