Община Трън е приготвила 237 762 лева за почистване на пътища през зимата, но фирмата-изпълнител ще трябва да докаже няколко изисквания

198 135 лева без включен ДДС или 237 762 лева с ДДС е прогнозната стойност на обществена поръчка за снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа на община Трън за експлоатационен сезон ‘2023 година. Парите се осигуряват от бюджетните средства на Община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Община Трън е обявила поръчката, за да избере фирма-изпълнител на предвидените за зимата дейности. Фирмата, която бъде избрана, ще трябва да обезпечи почистването от сняг и лед, третирането против заледяване и обезопасяването на общинските пътища на територията на община Трън против хлъзгане (опесъчаване) на пътните настилки и съоръжения с цел осигуряване на условия за нормално протичане на движението и предпазване от образуване на снегонавявания по пътищата от общинската пътна мрежа. Общата дължина на общинската пътна мрежа в Трънско е 112 километра и 300 метра.

Фирмата-изпълнител трябва да разполага с минимум 7 шофьора основен персонал, да докаже, че има снегорин до 110 конски сили и още един над 110 конски сили, както и други изисквания, които общинската администрация е посочила в поръчката.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...