Община Брезник получава допълнителни 26 829 лева, а общинската администрация в Трън още 14 955 лева за обезщетения в образователните институции

Допълнителни 41 784 лева получават общинските администрации в Брезник и Трън за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата бяха одобрени от правителството на 17 август и се отпускат по бюджетите на Общините за 2022 година. Те са за изплащане на обезщетения за месеците май и юни 2022 година при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание.

По бюджета на Община Брезник са одобрени допълнителни 26 829 лева. За бюджета на Община Трън допълнителните средства за национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ са в размер на 14 955 лева.

Финансирането е за сметка на планираните по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2022 година средства за изпълнение на националните програми за развитие на образованието, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...