Община Брезник търси коя фирма да направи мост между две села, за който ще отпусне над 160 хиляди лева

136 411 лева и 50 стотинки без включен ДДС или 163 693 лева и 80 стотинки с ДДС е прогнозната стойност, която Община Брезник е определила в обществена поръчка за строителните дейности на нов пътен мост между брезнишките села Гърло и Видрица, предаде репортер на Zapadno.com.

Мостът трябва да бъде изграден на мястото на сегашния по пътя между двете села, който е затворен за преминаване на моторни превозни средства. Състоянието на пътното платно на връхната конструкция е аварийно и понастоящем съоръжението е затворено и не се експлоатира. Напречните греди под асфалтовата настилка са изгнили, асфалтовата настилка е напукана и вече не е възможна експлоатацията на това съоръжение. Парапетите са разрушени. Възстановяването и ремонтирането на съоръжението е нецелесъобразно, тъй като не е възможно да се установи степента на изгниване на дървените пилотни основи и не може да се направи обективна оценка за евентуална бъдеща носимоспособност на това съоръжение, поясняват от общинската администрация в Брезник.

Съществуващото съоръжение представлява пътен мост със светъл отвор около 6 метра и височина от настилката на пътното платно до дъното на реката около 3 метра и половина. Общата дължина на съоръжението е 8 метра, а общата му широчина е 5 метра. От двете страни на крайните пилоти са изпълнени завърнати крила от каменна зидария. Осовото разстояние между пилотите по оста на пътя е 6 метра и 10 сантиметра, допълват от Община Брезник.

Новият мост трябва да се изпълни като затворена, кутиеобразна, стоманобетонна рамка със светли размери 600 на 320 сантиметра средно. Дължината на съоръжението по оста на пътя заедно с преходните плочи е 13 метра и 16 сантиметра. Дължина на тялото на моста по неговата ос без крилата е 8 метра и 40 сантиметра, а заедно с крилата е 13 метра и 40 сантиметра.

Снимка: Община Брезник

Виж също...

Loading...