Членовете на избирателните комисии в Брезнишко и Трънско ще разчитат на 54 384 лева за изплащане на възнагражденията им

Допълнителни 30 457 лева за Община Брезник и още 23 927 лева за Община Трън са разпределени от централния бюджет за организационно-техническа подготовка на изборите на 2 октомври тази година, предаде репортер на Zapadno.com.

Общата сума за двете общински администрации е в размер на 54 384 лева. Тези средства са предназначени за възнагражденията, включително осигурителни вноски, на членовете на секционните избирателни комисии за вота през есента. Средствата бяха одобрени преди дни от Министерски съвет и са въз основа на броя членове в секционните избирателни комисии/подвижните секционни избирателни комисии по прогнозна информация, предоставена от кметовете на общините в Министерството на финансите, и Решение № 1200-НС от 2 август 2022 година на Централната избирателна комисия относно определяне на възнагражденията на членовете.

Необходимите допълнителни средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 година, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...