Община Трън получава допълнителни 12 583 лева за увеличение на трудовите възнаграждения на медицинския персонал в образователните заведения

Допълнителен трансфер е предвиден за бюджета на Община Трън за 2022 година за увеличение на трудовите възнаграждения на медицински персонал, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на месец юли Министерски съвет взе решение, с което одобри допълнителни 34 288 700 лева за увеличение на трудовите възнаграждения на медицинския персонал, зает в здравните кабинети в държавните и общинските детски градини и училища, в детските ясли и яслените групи към детски градини, чрез увеличаване на стойностните показатели на стандартите за тяхното финансиране с цел достигане на минималните нива на заплащане, договорени в колективния трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“. Средствата са част от одобрените допълнителни трансфери по бюджетите на Общините за 2022 година.

За увеличение на трудовите възнаграждения на медицинския персонал в образователните заведения Община Трън получава 12 583 лева.

Виж също...

Loading...