Специализирана операция по пътищата в област Перник: Проверяват товарните автомобили за техническа изправност, изисквания за спазване на размери и други

От днес в рамките на два дни ще се проведе специализирана операция за контрол на товарните автомобили. В нея се включат смесени екипи на МВР, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и Агенция “Пътна инфраструктура”. Началото й бе обявено от началника на отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция “Национална полиция” комисар Калоян Драганов, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Бойко Рановски и представител от Агенция “Пътна инфраструктура”, съобщиха от МВР.

По план действията ще се осъществяват на територията на областите Пловдив, Хасково, Варна, Бургас, София, София-град, Перник, Плевен и Разград. Акцентът при проверките е насочен към превозните средства, извършващи превоз на товари – спазване на изискванията за маси и размери, техническа изправност на превозните средства, спазване на изискванията за време за управление и за почивка от водачите на тежки моторни превозни средства. Проверките ще се извършват по метода „широкообхватен контрол“, уточни комисар Калоян Драганов. Той представи обобщени данни на Главна дирекция “Национална полиция”, от които е видно, че от началото на годината от екипите на МВР са констатирани над 19 000 нарушения, извършени от водачите на товарни автомобили. В този смисъл комисар Драганов допълни, че аналогични проверки с участието на трите институции ще зачестят.

Съвместният контрол има изключителен превантивен ефект, операции като тази ще продължат, а мярката е залегнала в плановете на трите институциите, обясни Бойко Рановски. Той изрази надежда, че контролът ще допринесе за подобряване на пътнотранспортната обстановка и намаляване на травматизма.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...