Куп нарушения по пътищата в област Перник установиха за денонощие: Един шофира напушен, други пияни, а над 40 получиха фишове за вече извършени провинения

Над 250 моторни превозни средства и 309 лица са проверени през изминалото денонощие в Пернишка област. Установени са 62 нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Засиленият контрол е в изпълнение на разпоредените мерки за противодействие на пътния травматизъм и недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол и наркотици. Проверени са 254 моторни превозни средства и 309 лица. Издадени са 12 акта и 50 фиша за различни нарушения на закона.

Един е санкциониран за шофиране на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно 2,33. Друг е карал с 0,9 промила алкохол в издишания въздух. 25-годишен е шофирал след употреба на канабис. За отнемане на предимство са глобени 3, а за създаване на непосредствена опасност на движението 2. Установен е и един неправоспособен водач. Връчени са 43 електронни фиша за вече извършени нарушения и са издадени 3 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки.

Засиленият контрол продължава, като в ход е специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили. Тя е съвместна с представители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, Агенция “Пътна инфраструктура” и БГТОЛ.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...