На 8 и 9 септември Брезник ще е домакин на национална научна конференция с над 20 участници и теми, свързани с Брезнишко и Трънско

IV-та национална научна конференция “Общество, Култура, Образование” ще се проведе на 8 и 9 септември в град Брезник. Участие във форума ще вземат над 20 участници, съобщиха за Zapadno.com от Общински исторически музей-Брезник.

Конференцията ще се проведе в изложбена сграда “Военен клуб” към музея в Брезник. На 8 септември ще бъдат представени доклади от участниците в събитието. Предвижда се малко преди 10 часа да бъде открита четвъртата научна конференция. Тя ще е разделена на 5 заседания, които ще се провеждат с дискусии и паузи между тях.

Участие във форума ще вземат: Филип Михайлов, професор Димо Чешмеджиев, доктор Десислава Вутова, Мариела Стойкова, доктор Светозар Ангелов, доктор Мария Полимирова, професор Надя Манолова-Николова, Симеон Мильов, Венцислава Крумова, Нонка Кръстева, Детелина Денчева, Георги Радославов, Софка Тенчева, Радослав Симеонов, Кристина Алексиева, Силвия Нотева, Людмила Зидарова, Аниела Асенова, Аделина Георгиева, Мартин Борисов и Милчо Георгиев.

Сред темите, които ще бъдат представени са легенди за храм-кладенеца “Пусто Гърло”, нови данни от проучване за брезнишкия храм “Света Петка”, надпис от купола на трънския манастир “Свети Архангел Михаил”, загинали от Брезнишко във войните 1912 – 1913 година, оброците в Граово и други. На 9 септември е предвидена културна програма, като част от конференцията.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящата IV-та национална научна конференция, която ще се проведе в Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...