Зима наближава: Брезнишката фирма “Нивел Строй” е в коалиция с кюстендилско дружество за зимно поддържане на пътища в Кюстендилско

Дружеството по Закона за задълженията и договорите “Нивел-ПП”, в което участват брезнишката фирма “Нивел Строй” ЕООД и кюстендилската „Пътно Поддържане Кюстендил“ ООД, са подали оферта за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища в обхвата на Областно пътно управление-Кюстендил за зима 2022/2023 година, научи Zapadno.com.

На 22 август Агенция “Пътна инфраструктура” обяви обществена поръчка за възлагане на дейности по поддържане на пътища и автомагистрали през зимния сезон. Вчера бяха отворени офертите за зимното почистване на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и „Марица“, както и за републиканската мрежа в районите за планиране – Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район, към който приспада и обхвата на Областно пътно управление-Кюстендил.

Обявените поръчки са по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящия зимен сезон. Това се предприема, за да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, тъй като срокът за провеждането и завършването на откритата обществена поръчка с подписването на договор отнема минимум 6 месеца, поясниха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

За поддържането на 570 километра републикански пътища в област Кюстендил са подадени оферти от „Мегаинвест-холд“ ЕООД, дружеството по Закона за задълженията и договорите “Нивел-ПП”, в което влизат брезнишката фирма “Нивел Строй” ЕООД и кюстендилската „Пътно Поддържане Кюстендил“ ООД, както и  “ГЕОРЕСУРС” ЕООД. Индикативната стойност за поддържане на мрежата е 6 961 774 лева без включен ДДС или 8 354 128 лева и 80 стотинки с ДДС.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...