Почти няма желаещи да почистват държавните пътища в област Перник през зимата, само едно дружество с две фирми е подало оферта

Дружеството по Закона за задълженията и договорите “Югозападни пътища Перник 2022“ е подало оферта за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища в обхвата на Областно пътно управление-Перник за зима 2022/2023 година, научи Zapadno.com.

На 22 август Агенция “Пътна инфраструктура” обяви обществена поръчка за възлагане на дейности по поддържане на пътища и автомагистрали през зимния сезон. Вчера бяха отворени офертите за зимното почистване на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и „Марица“, както и за републиканската мрежа в районите за планиране – Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район, към който приспада и обхвата на Областно пътно управление-Перник.

Обявените поръчки са по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящия зимен сезон. Това се предприема, за да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, тъй като срокът за провеждането и завършването на откритата обществена поръчка с подписването на договор отнема минимум 6 месеца, поясниха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

За поддържането на републиканска пътна мрежа с обща дължина 533 километра в област Перник оферта е подало само дружеството по Закона за задълженията и договорите “Югозападни пътища Перник 2022“, в което участват “ГМ Роуд“ ЕООД и „Лиел Констракшън“ ЕООД.Прогнозната стойност е 5 955 318 лева без включен ДДС или 7 146 381 лева и 60 стотинки с ДДС.

Четири са областните пътни управления в Югозападния район – Областно пътно управление-Благоевград, Областно пътно управление-Кюстендил, Областно пътно управление-Перник и Областно пътно управление-София. Като единствено за Областно пътно управление-Перник е подадена само една оферта, а за останалите три управления са подадени по няколко или повече оферти.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...