Кметът на Брезник Васил Узунов: Денят на Съединението е доказателство за това, че България е силна, когато е единна

“Денят на Съединението е доказателство за това, че България е силна, когато е единна”, заявява кметът на община Брезник Васил Узунов в своето обръщение по случай 137 години от съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Поздравителният адрес от кмета е адресиран към жителите на община Брезник и разпространен чрез сайта на общинската администрация. В редовете по-долу може да прочетете какво казва кметът Васил Узунов в своето приветствие по случай празника.

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 137-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия!

Всяка година на 6-ти септември свеждаме глави пред паметта на героите, превърнали в реалност една мечта – мечтата за обединено и силно Отечество. 

Днес повече от всякога ни е нужно да се върнем към корените си и да се вгледаме в славната българска история, която е написана с кръвта на предците ни. Денят на Съединението е доказателство за това, че

България е силна, когато е единна. За това, скъпи съграждани, нека бъдем единни в целите и стремежите си, да се обединим около конструктивни идеи в полза на общността ни и да дадем своя пример на идните поколения!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Виж също...

Loading...