Театралният състав към читалището на Брезник ще представи постановка на фестивала на любителските комедийни театри “Велко Кънев” в Тополовград

Самодейният театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” усилено репетира преди участие на международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” в Тополовград, съобщи за Zapadno.com секретарят на читалищната институция Борис Борисов.

Трупата репетира от месеци за предстоящото участие във фестивала, който ще се проведе на 19 и 20 септември. Брезнишките театрали ще се представят с постановката “Районна болница”. Ръководител на състава, който ще е от 11 артисти, е Магделена Георгиева. С тях на събитието ще бъдат озвучител и осветител от читалището на Брезник.

Това ще е второто участие на театъра към брезнишкото читалище във фестивала в Тополовград. Преди няколко години театрали от Брезник изиграха на сцената на фестивала в памет на Велко Кънев комедията “Не всеки крадец е мошеник” от италианския писател и драматург Дарио Фо.

Тази година международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” навършва 25 години от своето създаване.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...