Кметът на Брезник за Zapadno.com: Броят на контейнерите на улица “Строител” е напълно достатъчен и се определя в зависимост от регистрираните жители

Според брезничанина Велин Красимиров на 100 човека на улица в град Брезник има един контейнер. В отговор на това твърдение репортер на Zapadno.com потърси кмета на община Брезник Васил Узунов.

На 23 август тази година Велин Красимиров показа чрез снимка, публикувана във Фейсбук страницата на Zapadno.com препълнен с отпадъци контейнер. Фотографията е заснета на улица “Строител” в град Брезник. В коментар по публикацията със снимката, авторът добавя, че това е така, тъй като на 100 човека има един контейнер.

На 27 август репортер на сайта провери на място, по улицата, какво е положението с контейнерите и отпадъците в тях. Оказа се, че контейнерите на “Строител” не са препълнени и вероятно скоро са били изхвърлени.

На тази улица по настоящ адрес са регистрирани и живеят 68 човека. Там са поставени 6 броя контейнери тип “Бобър” (1,1 кубически метра), които се извозват по определен график два пъти в седмицата, поясни кметът на Брезник Васил Узунов на въпрос по темата. Броят на контейнерите се определя в зависимост от регистрираните жители на дадена улица. В случая за улица “Строител” този брой е напълно достатъчен, добави още кметът на общината.

Снимка: Велин Красимиров

Виж също...

Loading...