Брезнишкият музей събра краеведи, университетски преподаватели и специалисти в други области за четвъртата научна конференция, от която ще се издаде сборник

Четвъртата национална научна конференция “Общество, Култура, Образование” бе открита в изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник. Форумът бе открит от директора на музея Емилия Велинова и заместник-кмета на община Брезник Мария Добревска, предаде репортер на Zapadno.com.

“Програмата ни предизвиква интерес. Много интересни научни доклади, съобщения ще бъдат представени. Пожелавам ви хубави два дни в сърцето на Граово – град Брезник, и в нашия музей”, каза при откриването на конференцията директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова.

Заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска поздрави присъстващите в залата с днешния празник Рождество Богородично, който се чества на 8 септември. “Тези, които за първи път идват в нашия град се надявам да останат с добри впечатления и да имат поводи да се върнат и втори, и трети път. Благодаря за това, че ще сте се подготвили да участвате със своите научни изследвания и разработки в нашата конференция, която благодарение на госпожо Емилия Велинова – директорът на Общински исторически музей-Брезник, се провежда за четвърти пореден път. Предишните три пъти чухме и останаха в книга интересните доклади, които и тогава бяха представени. Сега от тази предстояща конференция също ще бъде издаден сборник, който ще остане за поколенията с вашите научни трудове и доклади”, каза заместник-кметът Мария Добревска.

В конференцията с научни доклади участват широк кръг от университетски преподаватели, музейни специалисти, краеведи и други експерти. Тази година конференцията е посветена на 110-годишнината от Балканската война, 100 години от рождението на поета от брезнишкото село Муртинци Евстати Бурнарски и професор Димитрина Митова-Джонова.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности от четвъртата национална научна конференция в Брезник.

Виж също...

Loading...