Гимназията в Брезник ще може да се отоплява и с алтернативно гориво, поради високите цени на метана, учебните заведения в общината са в готовност за новата учебна година

Отоплителната система на сградата, в която се помещават средно училище “Васил Левски” и предучилищната група, ще може да използва и дизел, освен метан като гориво. Това каза за читателите на Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Учебните заведения на територията на община Брезник са в готовност за новата учебна година. В началото на тази седмица служители на Община Брезник са обиколили всички учебни заведения. “Има още една седмица до началото на учебната година. Правят разни размествания на класни стаи, но като ремонтни дейности всичко вече е приключено. Всичко е обезопасено като спортни площадки, уреди и пособия във физкултурните салони. Класните стаи също са готови за начало на учебната година”, каза заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

До 15 септември ще бъде завършено изграждането на газовата инсталация на компресиран природен газ в сградата на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. “Оставяме и алтернатива – дизело гориво, защото знаете, че метана стана много скъп. Два горелки ще има”, обясни заместник-кметът Мария Добревска. Инсталацията за отопление на метан се изгражда след като Община Брезник обяви обществена поръчка за дейностите, а целта е да се модернизира старата отоплителната система, която неведнъж аварираше.

Виж също...

Loading...