Седмица на пожарната безопасност в Брезник и Трън: Обновена противопожарна служба, изложба, демонстрации и други инициативата на пожарникарите

Въпреки напрегнатата оперативна обстановка в страната, за поредна година пожарникарите ще организират и проведат “Седмица на пожарната безопасност”. В рамките на инициативата, която стартира на 12 септември, ще бъдат реализирани близо 1 000 инициативи, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

През тези седем дни в пожарните служби ще се състоят дни на отворените врати, демонстрации, учебни евакуации, беседи, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени кампании. Традиционно кулминацията на тематичната седмица ще бъде празникът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, който ще бъде отбелязан тържествено на 14-и септември.

На 12 септември между 9:00 и 17:00 часа в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън ще се проведе инициативата “Ден на отворените врати”. На следващия ден – 13 септември, от 9:00 до 17:00 часа в звеното за пожарна безопасност и защита на населението в град Брезник също ще бъде проведен тематичен ден с отворени врати за посетители.

В дните между 12 и 16 септември от 9:30 до 12:00 часа гражданите ще могат да звънят на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник на телефон 07751 38 73 и на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън на номер 076 676 070. В тези дни ще се проведе и инициативата “Приемни за граждани с открити телефонни линии”.

На 13 септември от 13:00 часа в противопожарната служба в град Трън ще се проведе обществено представяне на обновения сграден фонд на звеното. Ден преди това, на 12 септември, в службата ще бъде открита изложба на рисунки участвали в конкурса „С очите си видях бедата“, на ученици от трънското средно училище „Гео Милев“.

Провеждане на среща с представители на Община Трън във връзка с въпроси свързани с пожарната безопасност на територията на общината е предвидено да се проведе на 15 септември.

На 16 септември от 10:00 часа в детска градина “Брезица” в град Брезник и детска градина “Ален мак” в град Трън ще се проведат мероприятия с децата от групите за предучилищна подготовка в детските заведения чрез демонстриране на тактико-технически способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

На 14 септември от 11:00 часа в Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник и в трънското село Лева река ще се състои тържествено поднасяне на венци и цветя на паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...