1 200 лева за авторски надзор при реконструкцията на горския път до “Пусто Гърло” може да отпусне “Държавно горско стопанство-Брезник”

За осъществяване на авторски надзор при реконструкцията на траен горски път „Пусто Гърло” е обявена обществена поръчка с прогнозна стойност 1 000 лева без включен ДДС или 1 200 лева с ДДС, предаде репортер на Zapadno.com.

Реконструкцията на съществуващия траен горски път „Пусто Гърло“ ще се извърши чрез подравняване и уплътняване на земното легло, полагане на трошено-каменна настилка с дебелина на пласта 30 сантиметра, изграждане на отводнителни съоръжения и други строително-монтажни работи съгласно технически проект.

Пътят осигурява достъп на горска и противопожарна техника до горски територии, които са държавна, общинска и частна собственост, както и достъп до недвижима културна ценност с категория „национално значение“, а именно мегалитния храм-кладенец „Пусто Гърло“ в землището на село Гърло, поясняват от “Държавно горско стопанство-Брезник”.

През месец юли първи читателите на Zapadno.com научиха, че процедурата по реконструкция на пътя отново е възобновена. Прочетете още по темата в публикацията: Развитие за достъпа до “Пусто Гърло”: Горското стопанство на Брезник отпуска над половин милион лева за ремонт на път.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...