След разкриването на нарколаборатория в Брезнишко: Задържаният обвиняем е под домашен арест, работата по случая продължава

Продължава работата по случая с разкритата през пролетта мини лаборатория за отглеждане на канабис в брезнишкото село Брусник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Акцията бе проведена на 20 май тази година от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областна дирекция на МВР-Перник и колегите им от Районно управление-Брезник. Тогава полицаите проверили къща в брезнишкото село Брусник, обитавана от 44-годишен столичанин. В нея бе намерен и иззет буркан, съдържащ зелено-кафява листна маса, реагирала на канабис при направения полеви тест.

Полицаите конфискуваха и незаконно притежавано ловно оръжие – малокалибрена пушка и 83 броя боеприпаси. При последвалите процесуално-следствени действия, в съседен имот е открита мини лаборатория за отглеждане на канабис. Иззети са 55 саксии с растения от рода на конопа. Помещението е било оборудвано със специално осветление, вентилация, поливна система и други приспособления за отглеждане на наркотичните растения. 44-годишният мъж, който е криминално проявен бе задържан първо за до 24 часа с полицейска мярка, а впоследствие до 72 часа с прокурорско постановление.

Понастоящем мъжът е с мярка за неотклонение “домашен арест”. Той е привлечен като обвиняем по три престъпления. Работата по случая продължава.

Снимка: МВР – архив

Виж също...

Loading...