Дарение от сърце: Читалището на село Горна Секирна получава 2 500 нови книги от импресариото Иван Григоров

Учреденото през тази година народно читалище “Победа-2022” в брезнишкото село Горна Секирна получава дарение с множество книги, научи Zapadno.com.

Дарението се прави от собственикът на импресарска агенция “Ивгри” и дългогодишен импресарио Иван Григоров. С лични средства дарителят е закупил 2 500 нови книги с всякаква литература – романи, речници, детски и други заглавия. Те са подредени в 28 кашона, като някои от тях са по няколко екземпляра. Книгите са закупени от издателство в София.

Това не е първото дарение с книги, което Иван Григоров прави. Той е сред хора от селото, които са дарили от личните си колекции за читалището. Идеята на читалищното ръководство е към институцията да се обособи библиотека, за която има изисквания за брой книги във фонда. Досега читалището е набавило около 1 000 книги с помощта на хора от Горна Секирна. С новопостъпващите 2 500 книги от импресариото, броят необходим за разкриване на библиотека, вече ще е събран.

На въпрос как се е решил да направи такова дарение, Иван Григоров отговори с българска поговорка, която гласи: “Хвърли добро зад гърба си, ще го намериш пред себе си”.

Снимка: Иван Григоров

Виж също...

Loading...