Клуб за народни танци “Трънски ритми” изпраща активен летен сезон, в който радва за празници жители на 5 села в Трънско

Активен летен сезон изпраща клуб за народни танци “Трънски ритми” към трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, предаде репортер Zapadno.com.

През това лято формацията, която наброява около 20 танцьори, се изяви с танци на местни празници в трънските села Велиново, Бусинци, Студен извор, Ездимирци и Филиповци. Поканите за участие в местните празници са били отправяни към състава от организаторите, сподели за Zapadno.com ръководителят на “Трънски ритми” и секретар на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” Емилия Миланова.

Освен с участия по Трънско съставът се е изявил и на фестивал без конкурсен характер в Слънчев бряг, както и на фестивал в Пещера, откъдето танцьорите са удостоени със златен медал.

Формация “Трънски ритми” ще вземе участие във фестивал в турския град Дидим. И преди клубът за народни танци е участвал във фестивала, но за сегашния състав ще бъде първо такова участие в Турция.

Към читалището на Трън развива дейност и детски фолклорен състав, който всички знаят като малките “Трънски ритми”. През летния сезон съставът с деца се изяви на сцените на фестивал “Чичо Стоян” в пернишкото село Дивотино и фестивала на детското творчество “Видовденчета” в Брезник. Танцови умения в детския състав развиват деца от 6-годишна възраст.

Виж също...

Loading...