Ново обществено почистване в Брезник: Общината кани брезничани да се включат в чистене на лесопарк “Бърдото”

Инициатива по почистване на лесопарк “Бърдото” в град Брезник организира брезнишката общинска администрация. Почистването ще е част от най-мащабната доброволческа еко инициатива в страната ни – “Да изчистим България заедно”, съобщиха от Община Брезник.

“Да изчистим България заедно” е свързана с кампанията “Световен ден на почистването”. Целта е близо 200 държави от цялата планета да организират в рамките на един ден акции за почистване. По време на акцията организаторите трябва да ангажират поне 5 % от населението си с проблемите, свързани със замърсяване на околната среда.

Кампанията “Да изчистим България заедно” ще се проведе на 17 септември (събота) под надслов „Подай ръка на природата“ и отново е насочена към личната отговорност и принос в грижата за общия ни дом, бъдещето и възпитанието на децата ни. “И нека не забравяме, че грижата за природата трябва да бъде отговорност във всеки един ден от живота ни”, добавят от Община Брезник.

Миналата седмица в градския парк на град Брезник, познат сред брезничани като Градската, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник организира почистване на пространството.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...