Седмокласниците в училищата в Брезник, Трън и Ноевци са показали по-добри резултати по български език и литература отколкото по математика на националното външно оценяване

Резултатите от националното външно оценяване за всички седмокласници в общините Брезник и Трън за учебната 2021/2022 година показва, че средният резултат по български език и литература е по-висок от този по математика. Това показват резултати от Министерство на образованието и науката на портала за отворени данни, видя Zapadno.com.

На изпита по български език и литература в средно училище “Васил Левски” в град Брезник са се явили 37 седмокласници. Средният резултат е 47,19 от 100 точки. За национално външно оценяване по математика явилите седмокласници са били 36, а средният успех е 28,04 точки.

В основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци явилите се на изпита по български език и литература седмокласници са трима, а средният им успех е 36 от 100 точки. Тримата седмокласници са се явили и на изпита по математика, при който имат среден резултат от 22,5 точки.

Изпитът по български език и литература в средно училище “Гео Милев” в град Трън е решаван от 28 седмокласници, които имат среден успех 22,59 от 100 точки. С двама по-малко или 26 седмокласници са проверявали знанията си по математика. От този изпит учениците имат среден успех 10,97 точки.

Виж също...

Loading...