Главният директор на огнеборците комисар Н. Николов награди двама служители на пожарната в област Перник с писмена похвала, 14 други са наградени за безупречно изпълнение на професионалните си задължения

Във връзка с професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември, 14 служители от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник са наградени за безупречно изпълнение на професионалните си задължения, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Със заповед на административния секретар на МВР е отличена с грамота Живка Шаматова, старши експерт в „Човешки ресурси“ на дирекцията. С писмена похвала са наградени 2 служители от директора на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов и 11 от директора на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Борис Борисов.

Пернишките огнеборци бяха поздравени лично и от директора на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов. Той им пожела здраве, лично и семейно щастие, благополучие и безаварийна работа.

На тържество в двора на пернишката пожарна беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие и поднесен венец на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг Никола Миков. По същото време в трънското село Лева река е поднесен венец и на паметната плоча на Сашо Евтимов.

Комисар Борисов поздрави колегите си и им пожела преди всичко здраве и по-малко произшествия. „Това е седмица на пожарната безопасност. Традиционно всяка година я провеждаме и организираме Дни на отворените врати, в които всеки желаещ може да се запознае с работата на пожарникаря. Днес официално отбелязваме празника, чието начало датира от преди 117 години. За мен всички инциденти са тежки, защото никога не се знае какво предизвикателство ни очаква на местопроизшествието“ заключи директорът.

Мероприятията по случай седмицата на пожарната безопасност продължават до 16 септември.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...