Мобилизация на полицията в област Перник за първия учебен ден: Редица дейности предприемат служителите на реда за безопасността на учениците

В навечерието на първия учебен ден в Областна дирекция на МВР-Перник традиционно са предприети мерки за осигуряване на спокойна и безопасна учебна година, съобщиха от пресцентъра ведомството.

На 15 септември ще има засилено полицейско присъствие в районите на всички училищата в региона. Извършени са охранителни обследвания на сградите на училищата и детските градини в областта. Проведени са работни срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим в учебните заведения. Служители от полицейските управления и “Пътна полиция” са извършили огледи на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветление и предпазните огради и пешеходните ограждения. Изпратени са сигнални писма до кметства и собственици на пътя за отстраняване на констатирани нередности.

Планирани са специализирани полицейски операции в питейни и увеселителни заведения, с цел недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца. Ще се осъществява контрол на търговските обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на забранени изделия. При необходимост ще се съставят предупредителни протоколи на нарушителите или съответните санкции предвидени в закона.

Полицейските наряди ще имат за задача и да следят за продажбата на наркотични вещества в районите на училищата. Служителите, подпомагащи пътното движение ще регулират трафика на автомобили и пешеходци, с цел осигуряване на безопасното пресичане на децата и техните придружители.

Продължават съвместните графици и за посещение и изнасяне на беседи в часовете на класа, в рамките на Националната програма „Работата на полицията в училище“. През периода на предстоящата учебна година ще се осигури полицейско присъствие, с превантивен ефект преди и в края на учебните часове.

И тази година ще продължат изнасянето на 10-минутни беседи по пътна безопасност от служители на “Пътна полиция”.

Виж също...

Loading...