За охрана на границата в Трънско главният секретар на МВР комисар Тодоров обяви конкурс с няколко вакантни длъжности

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров издаде заповед за обявяване на конкурс в Регионална дирекция „Гранична полиция“-Драгоман. Сред обявените длъжности в конкурса са и няколко за групата към Гранично полицейско управление-Трън, която охранява държавната граница, научи Zapadno.com.

Заповедта на главният секретар на МВР е от 13 септември 2022 година и е за изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка. За Гранично полицейско управление-Трън са обявени три вакантни длъжности за старши полицаи. Едната длъжност е за полицай, втората е за водач на служебно куче и третата е за водач на патрулен автомобил.

Кандидатите за участие в конкурса трябва да са дееспособни физически лица, които отговарят на основни и специфични изисквания. Сред изискванията са кандидатите да имат само българско гражданство, да не са по-възрастни от 41 години към датата на обявяване на конкурса и други.

Конкурсните етапи включват изследване на физическата годност, психологично изследване и заключително интервю.

Zapadno.com припомня, че през месец август министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев издаде заповед за обявяване на конкурс за началник на група “Оперативно-издирвателна дейност” в Гранично полицейско управление-Трън.

Виж също...

Loading...