Безработни лица от област Перник осъществиха директен контакт с 13 фирми, които предложиха 53 свободни позиции на трудова борса

По-рано днес дирекция „Бюро по труда”-Перник организира и проведе трудова борса в сградата на Общинския младежки дом в град Перник. Борсата бе открита в 10:00 часа от директора на „Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов, съобщиха за Zapadno.com от дирекцията.

В борсата взеха участие 94 търсещи работа лица и 13 фирми от областите Перник и София. Фирмите, взели участие във форума, развиват своята дейност в сферите на производство на електрически съоръжения, производство на фармацевтични и козметични продукти, производство на изделия от стомана, търговия, ресторантьорство и обслужване в социални домове, услуги, отбрана и сигурност.

Дирекция „Бюро по труда”-Перник осигури специален щанд за запознаване на посетилите събитието търсещи работа лица с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа – EURES. Работодателите бяха запознати с начините за търсене на работници от Европейския съюз.

Присъстващите на борсата работодатели заявиха 53 свободни работни места. Борсата премина при добра организация, като беше осъществен директен контакт на търсещите работа лица с работодатели от различни браншове и предоставена възможност за договаряне сключването на трудови договори.

14 от търсещите работа бяха поканени от работодателите да депозират допълнително документи с цел постъпване на работа.

Снимка: „Бюро по труда”-Перник

Виж също...

Loading...