Ретро дефиле в Брезник: Красиви брезничанки и манекенки показаха градското облекло отпреди 100 години и повече – СНИМКИ

Нетрадиционно модно ревю се проведе пред Общински исторически музей-Брезник. С градски модни облекла в Брезник от края на XIX и началото на XX век дефилираха брезничани от местни институции, читалището и училището в града, както и манекенки от модна агенция, предаде репортер на Zapadno.com.

Дефилето стартира в 17:30 часа и се организира в рамките на проекта „Традиция и модерност: ревю-изложба на градско облекло в Брезник от края на ХІХ-средата на ХХ век“ с финансовата подкрепа по Договора за сътрудничество между Община Брезник и “Асарел Инвестмънт” ЕАД. Облеклата са реплики и са изработени от дизайнерката Александра Петрова чрез помощта на автентични фотоси на реални личности, живели в Брезник отпреди 100 и повече години. Най-старите снимки, по които са се изработвали дрехите са от 1890 – 1892 година и са семейни.

Край ревюто-изложба бяха показани табла, които илюстрират как са изглеждали дрехите от този от края на XIX и началото на XX век. Духът на миналото бе пресъздаден и чрез възстановени дюкяни от някогашната брезнишка чаршия.

Костюми от реквизита на пернишкия театър и дизайнерски шапки също бяха показани по време на събитието.

Разгледайте снимки от ретро дефилето в град Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности от провелото се в Брезник дефиле по проекта „Традиция и модерност: ревю-изложба на градско облекло в Брезник от края на ХІХ-средата на ХХ век“.

Виж също...

Loading...