Историята на обновяването на чешмите в Лева река: Жители на селото възстановиха чешма, която от 1996 година не е функционирала – СНИМКИ

Преди няколко дни обществеността в Трънско научи, че в Лева река са възстановени няколко чешми от местни и приятели на селото. За историята на възстановените чешми в селото пред репортер на Zapadno.com разказа Радослав Гюров.

За три месеца в трънското село са възстановенни, ремотирани и изградени три чешми. По изграждането основно са работили майсторът Момчил Николов и помощниците му Кирил Стоянов и Радослав Гюров, като с работа и дарение са участвали и други жителите на Лева река. “Най-много работа отне ремонта на чешмата до бившата баня, самата чешма е дарена от свързан с Лева река, но живеещ в Трън, Иван Манчев. Възстановена беше чешмата на площада на селото, която от 1996 година не работеше, тя е закупена от жителите на село Лева река. Третата чешма е чисто нова и е изградена в Леворечкия манастир, тази чешма и канелката са дарение от Васил Антонов – наш приятел от Перник. Всички материали за трите чешми бяха осигурени със средства от жителите на село Лева река. Вложихме много труд и сърце за родния край. Нека бъдат ползвани от жителите и гостите на китното ни селце”, сподели Радослав Гюров.

Разгледайте снимки от ремонта на чешмата до бившата баня:

Разгледайте снимки от възстановената чешма на площада в селото:

Разгледайте снимки от новата чешма на манастира в Лева река:

Снимки: Радослав Гюров

Виж също...

Loading...