Ретро облеклата, които предизвикаха фурор в Брезник, могат да бъдат разгледани до 29 септември в брезнишкия музей

Ревюто-изложба на градско облекло от края на XIX и началото на ХХ век под надслов “Традиция и модерност” ще може бъде разгледана до 29 септември (четвъртък), съобщиха от Общински исторически музей-Брезник.

Изложбата е експонирана в изложбена зала “Военен клуб” в Общински исторически музей-Брезник. Миналата седмица в Брезник се състоя нетрадиционно дефиле с градските облекла от края на ХІХ и началото на XX век.

Ревюто-изложба се организира в рамките на проекта „Традиция и модерност: ревю-изложба на градско облекло в Брезник от края на ХІХ-средата на ХХ век“ с финансовата подкрепа по Договора за сътрудничество между Община Брезник и “Асарел Инвестмънт” ЕАД. Облеклата са реплики и са изработени от дизайнерката Александра Петрова чрез помощта на автентични фотоси на реални личности, живели в Брезник отпреди 100 и повече години.

Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Ретро дефиле в Брезник: Красиви брезничанки и манекенки показаха градското облекло отпреди 100 години и повече – СНИМКИ.

Виж също...

Loading...