Става страшно в Трънско: Полицаи задържаха четирима крадци, опитали да отмъкнат дърва в село Филиповци

Четирима са задържани за кражба от служители на Районно управление-Трън, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

На 24 септември, около 16:00 часа в районното управление е подаден сигнал, че в село Филиповци неизвестни извършват кражба от частен дом. Органите на реда реагирали незабавно и на място били задържани четирима перничани, който опитали да откраднат дърва за огрев от селскостопанска постройка. Организатор на групата бил 23-годишен, който дошъл на местопроизшествието с добросъвестен купувач и микробус, на който да бъдат натоварени дървата. Останалите трима на възраст 18, 23 и 26 години били помагачи.

Четиримата са задържани за до 24 часа с полицейска мярка. Уведомен е дежурен прокурор и е започнато досъдебно производство по член 194, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Zapadno.com припомня, че преди дни в трънското село Глоговица бе установен незаконен добив на дърва. Тогава пред дома на местен жител откриха автомобил, натоварен с дърва без контролна горска марка и без позволително за сеч.

Виж също...

Loading...