Трите възрастови групи на детския футболен клуб “Чорни” (Брезник) се изправиха срещу отбори от Радомир, Пернишко и Кюстендил за два дни

Активни футболни почивни дни са имали трите възрастови групи на детския футболен клуб “Чорни” (Брезник), съобщи за читателите на Zapadno.com Илиан Миланов.

През изминалите два почивни дни децата-футболисти на Брезник са играли срещу отборите на град Радомир, пернишкото село Големо Бучино и град Кюстендил. “Над тридесет деца взеха участие в тези мачове, особено голяма бе емоцията на най-малките, защото играха за първи път”, сподели Илиан Миланов и добавих, че брезнишкият детски отбор не може да се сравнява с Лом и Лондон. В трите детски възрастови групи на “Чорни” тренират около 50 деца без такси и някакъв ангажименти към родителите им.

В събота (24 септември) на стадиона в град Брезник при голям зрителски интерес се е провел приятелски мач между отборите на “Чорни” и “Ятак” (Големо Бучино). Мачът е бил в категорията Футбол “5” и за деца набор ‘2014 – ‘2015.

Отново в съботния ден са играли деца от редиците на “Чорни”, но на стадион в град Кюстендил. Там брезнишките футболисти са се изправили срещу “Велбъжд” (Кюстендил), а мачът е бил в категория Футбол “7” за деца набор ‘2012 – ‘2013.

В неделя (25 септември) най-големите футболисти от детския отбор на “Чорни” са играли срещу “Струмска слава” (Радомир). Мачът е бил част от III кръг на междуобластно първенство U15 и е за деца набор ‘2008 – ‘2012. Срещата се е играла на стадиона в Радомир и е завършила с резултат 9 : 2 в полза на домакините.

Снимка: Илиан Миланов

Виж също...

Loading...