Подвижната избирателна секция за карантинирани лица в Трънско е закрита, а назначените 7 длъжностни лица за нея са освободени

Подвижната секционна избирателна комисия с № 145100023 в община Трън е закрита. Секцията бе предвидена за карантинирани лица за предстоящите извънредни избори за Народно събрание на 2 октомври, предаде репортер на Zapadno.com.

С решение на кмета на община Трън от началото на месец август тази година секцията бе образувана наред с останалите 22 секционни комисии за парламентарния вот. На 24 септември Районна избирателна комисия-Перник излезе с решение за закриването на подвижната секционна избирателна комисия, което е породено от основания в Изборния кодекс и писмо на кмета на Трън от 23 септември.

Назначените 7 длъжностни лица от състава на съответната комисия са освободени, а издадените удостоверения са анулирани.

От Районната избирателна комисия посочват още, че “не са налице предпоставките на чл. 90, ал. 1 от Изборния кодекс”. Член 90, алинея 1 от Изборния кодекс гласи, че на територията на всяко населено място се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия при наличие на не по-малко от 10 избиратели, подали заявления по член 37.

Виж също...

Loading...