Треньорът на младите футболисти на Брезник Н. Григоров: За добра игра е най-важна дисциплината и да се идва на стадиона с желание

Отскоро треньор на двата детски отбора на футболен клуб “Чорни” (Брезник) е младият брезничанин Никола Григоров. За читателите на Zapadno.com треньорът сподели какви са предизвикателствата и амбициите на отбора.

Никола Григоров е на 19 години и от 6-годишна възраст се занимава с футбол. Кариерата му стартира в детския отбор на “Чорни” (Брезник). Преминава като играч в отборите на Банкя, както и почти всички юношески формации на “Чавдар” (Етрополе). Той е главният треньор на отбора, а другият такъв – Васко Георгиев, тренира вратарите в “Чорни”.

Да тренира бъдещите футболни надежди на Брезник е предизвикателство за него. “Освен, че съм треньор на децата, играя и в мъжкия отбор. Подпомагаме да има развитие във футбола в град Брезник. Станах треньор на децата много внезапно. Поканата беше от стария треньор на отбора Иво Михайлов, който даже не ме покани, а директно ми го заяви. Едва ли не не ми даде избор, но и нямаше как да откажа. Това е мое желание още от малък. С треньора на вратарите сме приятели от малки. И двамата тренираме около 50 деца”, сподели Никола Григоров.

Наблюденията му са, че децата имат желание да играят футбол. Той ги подкрепя и адмирира избора им да бъдат на стадиона, вместо да обикалят безцелно града. Съветът му за по-добрата игра на младите футболисти е, те да бъдат дисциплинирани. “Най-важното е на първо място децата да са дисциплинирани. Това идва и от вкъщи, и от треньорите, и всички около тях. Но най-важната е дисциплината и да идват тук с желание. По-добре да са на стадиона, отколкото в Градската градина или пред компютъра”, каза още треньорът на младите надежди.

Амбицията в отбора е спечелването на първо място. Тази заявка е дал и Никола Григоров пред децата при първото му влизане в съблекалнята.

Виж също...

Loading...