В деня на изборите в област Перник ще дежурят допълнителни екипи на полиция, пожарна, “Електрохолд” и други институции

Областният управител Людмил Веселинов проведе заключителна работна среща с организационно-техническите екипи на Общините от област Перник, преди провеждането на изборите за Народни представители на 2 октомври. На срещата присъстваха секретарите на Общините в област Перник, както и ръководителите на териториалните звена, имащи отношение към организацията на дейностите за парламентарния вот, съобщиха от Областна администрация-Перник.

Заместник-областният управител и ръководител на организационно-техническия екип на Областна администрация-Перник Илинка Никифорова запозна участниците с готовността на администрацията за разпределяне и транспортиране на машините за гласуване и бюлетините, които ще бъдат раздадени в съботния ден по утвърден график на шестте общини в региона. Бе разяснен и плана за приемането на изборните протоколи в нощта след вота. Цялата процедура по транспортиране на машините е съгласувана между Районна избирателна комисия-Перник, Областна дирекция на МВР-Перник и “Сиела Норма”, за да се гарантира запазване честността на вота.

На срещата бяха обсъдени и други въпроси от оперативен порядък, свързани с боравенето с изборните книжа и материали от страна на секционните избирателни комисии, както и отчитане на изборния ден – откриване, активност по часове и закриване на изборния ден.

Председателят на Районна избирателна комисия-Перник Анастасия Соколова сподели, че комисията работи оперативно и към момента са изпълнение всички указания от хронограмата на ЦИК. Изчислителният пункт на “Информационно обслужване” ще работи с допълнителни оператори, което ще гарантира по-бързата обработка на протоколите и отчитане на изборните резултати. Секретарите на Общините гарантираха, че са изпълнили всички изисквания и към момента няма сериозни проблеми и нарушения. Подсигурено е и защитно облекло на секционните комисии, които ще обслужват карантинирани избиратели. В деня на изборите ще има допълнителни екипи на Областна дирекция на МВР-Перник, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Спешна помощ, както и дежурен екип на Регионалната здравна инспекция и “Електрохолд” – Запад.

Виж също...

Loading...