Младата певческа надежда на село Долна Секирна Яна Кирилова със сребърен медал от първото издание на фестивала “Люлин пее и танцува”

Участие в първото издание на фестивала “Люлин пее и танцува” е взело и народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село Долна Секирна, научи Zapadno.com.

Фестивалът се е провел на 25 септември в пернишкото село Люлин и участие в него са взели 337 участници, разпределени в 19 певчески групи, хорови и танцови формации за словесен и обреден фолклор и 49 индивидуални певци, инструменталисти, разказвачи и хумористи, уточниха от народно читалище “Христо Ботев-1961” в село Люлин.

Всички песни и танци са били наблюдавани и оценявани от жури с председател етнохорологът и фолклорист Милчо Георгиев и членове етнологът Цветана Манова и етномузикологът Мартин Борисов. Сред наградените е и самодейна певица от Долна Секирна. В раздел “Словесен фолклор”, категория “Б” – любителски индивидуални изпълнители в четвърта група за участници от 14 до 17 години със сребърен медал и диплом е удостоена самодейната певица Яна Кирилова от народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...