Паспортните служби в градовете Брезник и Трън са приели 20 заявления и са връчили 17 лични документи за периода 19 – 23 септември

През миналата работна седмица паспортните служби към полицейските управления в Брезник и Трън са приели 20 заявления за издаване на лични документи, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

За периода 19 – 23 септември паспортната служба към Районно управление-Брезник е приела 15 заявления и е връчила 10 документи за самоличност. Звеното на сектор “Български документи за самоличност” към Районно управление-Трън е приело 5 заявления и е връчило 7 нови лични документи.

Областна дирекция на МВР-Перник ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 30 септември 2022 година, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

Виж също...

Loading...